Dit zijn de grootste voordelen van een safety razor

Dit zijn de grootste voordelen van een safety razor

Ken jij de safety razor al? Deze uniseks mooierd staat niet alleen prachtig op jouw badkamer, hij heeft tal van voordelen tegenover (plastic) wegwerpscheermesjes. Lees vooral even verder!

 

Wat is dat eigenlijk, een safety razor?

De safety razor (of het veiligheidsscheermes) is helemaal geen nieuw fenomeen. Integendeel: dit mesje bestaat al meer dan 150 jaar. Destijds kwam het op de markt als een handig alternatief voor het open scheermes of een scheerbeurt bij de barbier. Zo’n safety razor maakt gebruik van een enkelvoudig mesje. Je plaatst dit tussen een top- en basisplaat en schroeft die dan dicht. Hoewel veel safety razors sterk op elkaar lijken, zijn er grote kwaliteitsverschillen. Zo bepaalt de ruimte tussen beide plaatjes én de ronding van de scheerkop in grote mate de effectiviteit en het comfort van je scheerbeurt.

 

De voordelen

 

1. Amper afval 

Als je ‘m goed onderhoudt, gaat de safety razor jarenlang mee. Enkel het mesje is af en toe aan vervanging toe en gaat dus de vuilbak in. Maar aangezien dit volledig bestaat uit metaal, is het goed recycleerbaar. Meteen ook een grootste voordeel tegenover andere (plastic) mesjes met inwisselbare scheerkoppen: die bestaan meestal uit een mengeling van plastic en metaal en zijn dus minder goed recycleerbaar. Al zijn deze uiteraard nog steeds beter dan wegwerpmesjes zonder vervangbare scheerkop: die moet je integraal weggooien na enkele scheerbeurten, zijn moeilijk recycleerbaar en bevatten meer plastic.

 

2. Goedkoper

Toegegeven: de safety razor is op zich een investering. Maar eens je deze kost eenmalig hebt betaald, hoef je enkel nog mesjes aan te kopen. Die kosten slechts een paar cent per stuk. 

 

3. Uniseks

Oksels, bikinilijn, benen, baard, snor, …: een safety razor is geschikt voor elk klusje. Je hebt in principe dus maar één mesje nodig voor het hele gezin. 

 

5. Hygiënisch

Je kunt de safety razor na elk gebruik een paar slagen losdraaien om alle haartjes en zeepresten netjes te verwijderen. Om de paar scheerbeurten kun je de schroefkop helemaal losdraaien om je mesje grondig schoon te maken en eventueel te ontsmetten met wat alcohol. Is je mesje bot geworden of begint het te roesten (hoe lang dit duurt, is in sterke mate afhankelijk van wat en hoe vaak je scheert), dan is het aan vervanging toe.

 

6. Mooier 

Misschien nog wel het leukste voordeel, als je ‘t ons vraagt: onze houten safety razor oogt gewoonweg mooi in de badkamer. En dat geldt eveneens voor ons scheermes met verwisselbare scheerkop. Ze worden met de hand gemaakt in Duitsland, door een familiebedrijf met veel passie en vakmanschap én met hout afkomstig van duurzame bosbouw. Wat ons betreft mag ie dus gerust in het zicht blijven rondslingeren ;-)

 

Welke verkies jij?

safety razor scheermesjes

Safety razor + set van 5 scheermesjes

scheermes

Scheermes met verwisselbare kop

Duurzame accessoires nodig? We've got you covered:

zeepkommetje

Zeepkommetje

scheerzeep

Scheerzeep

scheerkwast

Scheerkwast

zeepschaaltje

Zeepschaaltje keramiek

 

Nog meer duurzame tips? Lees zeker onze blog over cadeautjes inpakken met stof eens.

Terug naar blog