Hoe kan slow beauty je geld besparen?

Hoe kan slow beauty je geld besparen?

Goed voor jou, voor de planeet én voor je portemonnee! Door voor slow beauty producten te kiezen, kun je op termijn heel wat geld besparen. Hoe? Dat vertellen we je graag in deze blogpost.

Slow beauty products gaan weg van anonieme massaproductie, single use en wegwerp. Wel gaat het om duurzame beautyproducten die gemaakt worden met veel aandacht voor jou en de planeet. De slow beauty movement draait ook helemaal om bewust consumeren: investeren in producten die je blij maken. Toegegeven, soms kosten ze wat meer, maar op termijn bespaart een slow beauty routine je centjes. Lees maar mee!

 

Slow beauty = minimalisme

De voornaamste reden waarom de slow beauty movement goed is voor je portemonnee, is dat het helemaal draait om minimalisme. Geen overconsumptie, maar bewuste keuzes. Je hebt met andere woorden geen tjokvol badkamerkastje meer, maar een uitgepuurd beautyritueel met een minimum aan producten met maximaal effect. 

  

  • De producten van LO worden ontwikkeld met natuurlijke ingrediënten en hebben een duurzame, plasticvrije verpakking. Na gebruik is die bovendien handig om producten mee te nemen in reisformaat!
  • De Detox Oil van Flow zit boordevol goeds voor je huid!
  • Weg met wegwerp: deze herbruikbare wattenschijfjes was je gewoon mee bij je handdoeken.

Slow beauty = duurzaam

Slow beauty products hebben een groot hart voor het milieu. Minder watertransport, recycleer- of herbruikbare verpakkingen, solide formules, ... Het zijn maar enkele voorbeelden van hoe de slow beauty movement veelal ook duurzaam is. Door hun milieuvriendelijke vorm gaan de producten ook een stuk langer mee. Denk maar aan een compacte shampoo bar: die gaat tot dubbel zo lang mee dan het vloeibare broertje dat voornamelijk uit water bestaat. Opnieuw leidt dat op termijn dus tot minder consumptie.

  

Slow beauty = kwaliteit

Omdat slow beauty movement helemaal draait om kwaliteit boven kwaliteit, krijg je beautyproducten met een efficiënte werking. Ze bevatten hoge concentraties aan werkzame stoffen én zijn veelal ook multifunctioneel en uniseks. Je kunt ze met andere woorden veelal gebruiken voor het hele gezin gebruiken. Handig én budgetvriendelijk!

  

  • De Body Butters van Flow hebben een neutrale geur en zijn dus geschikt om voor het hele gezin te gebruiken. Doordat de formule erg rijk is, kun je deze ook als nachtcrème gebruiken voor een hele droge huid.
  • Poedermaskers zoals de Facial Polish van Cea kun je mengen met water of een neutrale olie, al naargelang de behoeften van je huid. Multifunctioneel, dus!
  • Een neutrale scheerzeep als deze van Meldura kun je opschuimen met een scheerkwast of gewoon zo aanbrengen op de huid, waardoor je 'm zowel voor gezicht als lichaam kunt gebruiken.

 

Terug naar blog