Huidverzorging in de herfst

Huidverzorging in de herfst

Zalig, het is volop herfst! Nu de temperaturen dalen en de lucht droger wordt, heeft je huid andere verzorging nodig. In deze blog: onze beste slow beauty tips voor de herfst.

Ook mentaal veranderen je behoeften trouwens automatisch met de seizoenen. Zo is de herfst is hét seizoen om gezellig te cocoonen. Reden genoeg om extra tijd te maken voor jezelf in de badkamer...

Tip 1

Relax met reinigingsbalsem 

Dagelijks reinigen is belangrijk om make-up, talg, dode huidcellen en luchtvervuiling te verwijderen en zo puistjes en onzuiverheden te voorkomen. Kies nu voor een milde reinigingsbalsem, het liefst op basis van oliën. Die binden vuil en make-up aan zich zonder de huidbarrière aan te tasten of de huid te strippen van haar natuurlijke vetten. Zo droogt je huid niet verder uit.

  

Tip 2
Smeer een rijkere crème

In de herfst vermindert de talgproductie in de huid en neemt de hoeveelheid lipiden af. In combinatie met een lagere luchtvochtigheid en verwarmde binnenlucht is daarom heel logisch dat je huid droog wordt in de herfst. Smeer vanaf nu een rijkere dag- en nachtcrème, zoals deze. Pro-tip: verstuif een hydraterende face spray over je gezicht en breng je crème aan terwijl je huid nog vochtig is, voor een extra hydratatieboost.

   

Tip 3
Verwen je huid met olie

Een gezichtsolie geeft je doffe huid een gezonde gloed en zorgt -afhankelijk van de precieze samenstelling- voor extra bescherming tegen guur weer of voor versterking van de huideigen vetten. Elk huidtype kan een olie verdragen, maar kies met een vette huid liefst eentje met een lichte textuur. Ook de droogste plekjes van je lichaam kunnen trouwens een likje olie gebruiken in de herfst. Arganolie is mild, ongeparfumeerd en geschikt voor alle huidtypen.

Tip 4
Bye bye dode huidcelletjes

 

Doordat je celvernieuwing automatisch vertraagt in het najaar, wordt het bovenste laagje huidcellen (ook wel het stratum corneum genoemd) dikker. Je teint kan daardoor dof en wat grauw worden. Met een exfoliërend masker of zachte korrelscrub (zoals deze) verwijder je dode huidcellen en stimuleer je de celvernieuwing, wat zorgt voor een frissere teint. Let wel op als je een gevoelige huid hebt: bouw het gebruik rustig op en kijk wat je huid kan verdragen.

Tip 5
Extra aandacht voor je lichaam 

Niet enkel je gezicht, maar ook de rest van je huid krijgt het in de herfst nogal te verduren. Kies voor rijke lichaamsproducten, zoals een body butter, die voldoende lipiden bevatten, zoals plantaardige oliën en shea butter. Je huid blijft op die manier goed gevoed en de crème werkt bovendien als een beschermend schild tegen invloeden van buitenaf. Ook hier is een korrelscrub slim. Deze haalt droge huidschilfertjes weg én laat een voedend olielaagje achter op je lichaam. Geniet je dan weer van typische herfstgeuren onder de douche, probeer dan zeker deze eens.

Tip 6
Vergeet je lippen en handen niet

Je lippen en (de ruggen van) je handen bevatten van nature minder talgkliertjes en worden daarom sneller droog. Stop dus een voedende lippenbalsem -het liefst eentje op basis van plantaardige boters en oliën, zonder smaakjes- in je tas en hou ook je handcrème dichtbij.

Terug naar blog