Waarom een zeepzakje niet mag ontbreken in jouw zero waste badkamer

Waarom een zeepzakje niet mag ontbreken in jouw zero waste badkamer

Verving jij jouw vloeibare douchegel, handzeep, shampoo en conditioner al door vaste alternatieven? Fantastisch! In deze blog kom je te weten hoe een zeepzakje het gebruik van jouw soap bars nog makkelijker maakt.  

Een zeepzakje -ook wel soap saver bag of soap pouch genoemd- is een stoffen zakje dat je kunt dichtknopen en aan je douche- of badkraan hangen. Meestal wordt zo'n zakje gemaakt uit bio-afbreekbaar sisal: een natuurlijke vezel afkomstig van de agaveplant.

 

Hoe gebruik je zo'n zeepzakje precies?

1. Om vaste zeep in te bewaren

Een zeepzakje gebruik je samen met je favoriete zeepblok, conditioner bar of shampoo bar
  • Stop de zeepblok, conditioner of shampoo bar in het zakje en gebruik het rechtstreeks om je lichaam, handen en/of haar in te zepen.
  • Het zeepzakje voorkomt dat het product uit je handen glipt én creëert extra veel schuim. Handig, want zo heb je minder product nodig en gaat het veel langer mee!
  • Hang het zakje na gebruik aan de kraan. Je zeep of shampoo bar kan zo uitlekken en opdrogen.
  • Niet alleen verlengt het zeepzakje dus de levensduur van je vaste producten, het zorgt er ook voor dat je ze hygiënisch kunt bewaren en laten opdrogen. 

 

2. Om zeep tot het eind op te gebruiken

 

Als je zeepblok, conditioner bar of shampoo bar bijna is opgebruikt, blijft je achter met zo'n klein, onhandelbaar stukje. Weggooien is natuurlijk verspilling. De oplossing: het zeepzakje! 

 

  • Stop kleine of afgebroken stukjes zeep in het zakje en voeg er een nieuwe solid bij. De kleine stukjes gaan vastkleven aan de grotere soap bar en worden zo tot het laatste restje helemaal opgebruikt.

 

3. Om je huid te scrubben

 

Dankzij de wat ruwere textuur doet het zeepzakje meteen ook dienst als milde scrub.

 

  • Niet voor niets gaat de traditionele scrubhandschoen al decennialang mee: het ruwe materiaal verwijdert dode huidcellen op een zachte manier en geeft je huid zo een stralende gloed.
  • Ook het zeepzakje heeft zo'n ruwere structuur. Daardoor krijgt je (hoofd)huid bij iedere wasbeurt een zachte scrubbeurt: goed voor de celvernieuwing, een gezonde gloed en een egaal bruin kleurtje in de zomer.

 

Hoe onderhoud je het zeepzakje?

Stop het zakje regelmatig in de wasmachine, samen met je lichte was. Wassen kan op max. 30° C.

 

Benieuwd geworden? Shop jouw zeepzakje hier