7x relax-inspiratie

Bijgewerkt: jan 31

Eventjes relaxen, wat is er fijner dan dat? Bij SQÓN proberen we hier iedere dag tijd voor te maken - of het nu snel tussendoor is of langgerekt en uitgebreid. Ons Relaxritueel komt dan goed van pas. Benieuwd hoe onze bezielster Sanne het liefst ontspant? Dat verklapt ze graag!
10 minuten relaxen

  • Tijdens een (thuis)werkdag neem ik regelmatig pauze door een kop verse gemberthee te zetten. We hebben geen waterkoker meer, maar wel een ouderwetse fluitketel. Love it! Gember versnijden, een mooie mok uit de kast pakken en dan het geluid van het hete water dat stroomt: ik vind het een heerlijk ritueel.

  • Als ik nood heb aan een opkikker tussendoor, spring ik soms snel onder de douche en scrub m'n hele lijf met onze scrubhandschoen en de zalige Cocolemon Scrub. Die bevat voedende oliën, waardoor je achteraf geen bodylotion meer hoeft te smeren. Twee vliegen in één klap, dus, en dankzij de geur voel ik me instant ontspannen.30 minuten relaxen


  • Mijn ouders hebben een hondje, Mila. De liefste Engelse cocker spaniël die er bestaat! Stiekem droom ik intussen van een eigen hond... Maar voor het zo ver is, doe ik niets liever dan op een doordeweekse dag op tijd stoppen met werken, naar mijn ouders rijden en daar een boswandeling te gaan maken met Mila.


  • Voor een DIY-facial maak ik af en toe graag tijd. Niet enkel m'n huid pept er van op, maar ook m'n geest. Ik reinig m'n gezicht eerst grondig, verstuif een frisse gezichtsspray en breng dan ons gezichtsmasker met ghassoul klei aan. Afsluiten doe ik met mijn favoriete serum en een flinke laag dag- of nachtcrème, die ik zorgvuldig inmasseer met een jade roller.

Een avond relaxen

  • Heb ik het huis een avond voor mezelf, dan maak ik daar een echt genietmoment van. Geurkaars aan, bad laten vollopen en even wegkruipen met een goed boek. het is cliché, maar zó effectief! Achteraf smeer ik een flinke laag body butter (zo kan die de hele nacht goed intrekken) en glijd ik in m'n kamerjas om de avond af te sluiten met Netflix. Hello seizoen 4 van The Crown ;-)

  • Hoewel ik ervan kan genieten om alleen te zijn, krijg ik ook energie van mensen om me heen. Op dit moment is dat natuurlijk wat moeilijker, maar in 'normalere' tijden vind ik het zalig om een avond bij te kletsen met één van m'n liefste vriendinnen. Glas wijn erbij, vuurtje aan in de tuin en honderduit babbelen van onder een warm dekentje.


Een ochtend relaxen

Deze routine is vooral van toepassing op het weekend. Hoe graag ik ook zou willen, het lukt me amper om doorheen de week rustig aan de dag te beginnen. Meestal zit ik tien minuten na het opstaan al achter m'n computer. Maar in het weekend doe ik dan graag van slow morning... We zijn momenteel aan het verbouwen, dus we trekken vaak 's ochtends al naar de werf. Daarom sta ik zaterdag en zondag graag extra vroeg op. Ik zet dan een verse cappuccino (we hebben zo'n machine die koffiebonen maalt en melk opschuimt: beste aankoop ooit!), maak verloren brood met vers fruit en nestel me even in de zetel met de krant. Daarna kan ik er helemaal tegenaan op de werf!
Recente blogposts

Alles weergeven
blijf op de hoogte
  • Facebook
  • Instagram

Contact: hi@sqon.be

Hoogboomsteenweg 89

2950 Kapellen

BE0755.745.905