Je gezicht reinigen: zo doe je dat

Bijgewerkt: feb 20

Zonder een goede reiniging is je schoonheidsslaapje 's nachts maar half zoveel waard. Je huid 's avonds ontdoen van make-up en (lucht)vervuiling is dan ook een absolute must om haar stralend en gezond te houden. Maar het is ook een fijn ritueel om de dag letterlijk van je af te spoelen.Waarom reinigen?


Overdag komt je huid in contact met veel schadelijke externe invloeden zoals uv-licht en luchtvervuiling. Die stapelen zich, samen met talg, dode huidcellen en eventueel make-up, gedurende de dag op. Haal je dat niet weg, dan kunnen je poriën verstopt raken en krijg je puistjes. Je huid gaat er ook dof uitzien én veroudert voortijdig. Ook wanneer je

geen make-up draagt of de hele dag binnen zit, is het dus belangrijk om je huid ’s avonds te reinigen. Op een goed gereinigde huid kunnen verzorgingsproducten zoals serums, moisturizers en maskers bovendien veel beter hun werk doen.


Maar reinigen heeft ook een mentale functie. Je wast letterlijk de dag van je af, en daarmee ook allerlei spanningen, stress en negatieve energie. Zo ga je -letterlijk en figuurlijk- met een schoon gevoel naar bed. Probeer van jouw reinigingsritueel 's avonds een heel bewust moment te maken, waarbij je even stilstaat bij de ervaringen en emoties van de voorbije dag. Gebruik de tijd die je spendeert om je huid te verzorgen met andere woorden om ook voor je hoofd te zorgen.


Is water dan niet voldoende?

Water alleen is onvoldoende. Het lost vetdeeltjes namelijk niet genoeg op. Denk maar

aan de afwas: met lauw water alleen krijg je etensresten niet weggeveegd. Hetzelfde

geldt voor talg en make-upresten op je huid. Ook onder de douche (of erna) gebruik je dus best een aparte reiniger voor je gezicht.


Zo ga je te werk


Een goede reiniging gebeurt in twee stappen. Ons Reinigingsritueel is dan ook op die manier opgebouwd.


1

Gebruik een milde olie- of balsem- cleanser die niet schuimt, zoals deze. Die masseer je in op de huid en voegt dan geleidelijk aan water toe, waardoor hij verandert in een melk. Neem steeds lauw water in plaats van warm of ijskoud, want dat droogt je huid uit. Blijf liever weg van schuimende reinigers: ze beschadigen het beschermlaagje van je huid en kunnen roodheid of een droge huid veroorzaken. Ga zeker niet ruw wrijven, maar dep je huid droog met een schone handdoek.


2

Daarna neem je ook nog een reiniger op waterbasis. Hiermee verwijder je dode huidcellen en restjes van je cleanser. Een alcoholvrije toner, zoals ons rozenwater, is ideaal. Die spray je op een wattenschijfje en haal je over je gezicht. Afdrogen is niet nodig. Extra goed slapen? Vernevel dan ook wat op je hoofdkussen.


Moet ik ook 's ochtends reinigen?

Te veel reinigen is niet zo goed. Je breekt er het beschermlaagje van je

huid mee af en verstoort je huidmicrobioom – de goede bacteriën op je huid. Aan het eind van de dag reinigen is daarom genoeg. ’s Ochtends is opfrissen met water en rozenwater toner voldoende. Heb je een vette huid die 's ochtends olie-achtig aanvoelt? Spray de toner 's ochtends dan niet rechtstreeks op je huid, maar op een wattenschijfje en haal dat over je gezicht.Recente blogposts

Alles weergeven
blijf op de hoogte
  • Facebook
  • Instagram

Contact: hi@sqon.be

Hoogboomsteenweg 89

2950 Kapellen

BE0755.745.905