Laatste dagen om te genieten van gigantische kortingen! Binnenkort gaat deze webshop offline en dan begint ons nieuw avontuur!

Zo verzorg je je huid en haar in de zomer

Zo verzorg je je huid en haar in de zomer

Yay, de zomer is officieel gestart! Tijd dus voor wat zonnige me-time in de badkamer. We stelden voor jou een handige gids samen met de beste skin-, hair- en selfcare tips voor de zomer.

Bescherm je huid

Needless to say dat zonnecrème prioriteit nummer één is tijdens de zomermaanden. Overmatige zonneblootstelling werkt namelijk voortijdige huidveroudering in de hand, kan huidkanker veroorzaken en is simpelweg een killer voor de gezondheid van je huid. Maar ook na het zonnen kun je de huid een handje helpen om te herstellen: door producten te smeren die rijk zijn aan antioxidanten.

Het Rosehip Serum van Flow is zo'n krachtpatser die je huid na zonneblootstelling helpt te herstellen. Ook de Rozenwater Toner kun je hiervoor gebruiken. Gebruik de producten niet enkel na het zonnen, maar breng ze ook aan onder je zonnecrème. Antioxidanten versterken namelijk het beschermende effect van zonnecrème.

     

         

    Hup met die scrub!

    Scrubben is de perfecte manier om je huid voor te bereiden op de zon. Het verwijdert dode huidcellen en stimuleert de celvernieuwing, waardoor je huid gladder aanvoelt en mooi glanst⁠⁠. Daarnaast worden bodylotion en andere verzorgingsproducten beter opgenomen ⁠⁠én -last but not least- zorgt regelmatig scrubben ervoor dat je sneller en egaler bruint (wel blijven smeren, natuurlijk!). De Sea Polish scrub van Cea is ideaal voor de zomer: hij geeft de huid een zachte detox en heeft een frisse pepermuntgeur met fruitige ondertonen.

    SOS zweten

    Hoewel zweet stoffen bevat die bijdragen tot een gezonde huidbalans, laat je het best niet te lang op je huid zitten. Zweet veroorzaakt op zich geen puistjes, maar kan ontstekingen en acne wel verergeren. Opletten dus als je hieraan gevoelig bent.

    Reinig je gezicht in ieder geval elke avond, maar ook nadat je flink hebt gezweet. De reinigingsbalsem Gisèle van Bobone is geschikt voor ieder huidtype en krijgt een melkachtige textuur na contact met water. Liever alle stappen in één keer voor een complete gezichtsreiniging? Dan is er ons Reinigingsritueel.

        

      Door te zweten wordt je lichaamstemperatuur geregeld: de zweetkliertjes geven vocht af dat verdampt, waardoor je huid afkoelt. Handig systeem, maar het kan -zeker in de zomer- wel vervelend zijn en een vervelende zweetgeur geven.

      De natuurlijke deodorant Marcel van Bobone pakt zweetgeurtjes aan dankzij bicarbonaat en bevat essentiële oliën die antibacterieel werken. Hij bestaat ook in handig mini-formaat voor in de handtas of op reis.

        Zomerse make-up

        De ingrediënten voor een zomerse, natuurlijke make-up? Felle kleuren, een gezonde glow en bronzy teint. De lipsticks van Go as u.r zijn sterk gepigmenteerd en dus ideaal voor een mooie statement lip. De lip en cheek tints van LO geven dan weer een subtiele, gezonde glow aan je jukbeenderen.

        Glimmende huid? Exfoliëren!

        Heb je van nature een wat vettere huid, dan kan dat in de zomer verergeren. De talgklieren produceren door warmte en een hogere luchtvochtigheid namelijk meer talg (want olie helpt om het verkoelende effect van zweet te verlagen). In combinatie met zweet geeft dat sneller een glimmende, onzuivere huid.

        Hoewel het verleidelijk kan zijn om te gaan schrobben om de overtollige olie ‘weg te poetsen’, heeft dit een averechts effect. Beter is om je huid af en toe te exfoliëren met salicylzuur: dat lost overtollig talg in de poriën op. Het Detox-masker van Flow bevat salicylzuur afkomstig van wilgenschors en zorgt zo voor een milde peeling. Breng het aan in een dunne laag, want het blijft vloeibaar tijdens het inwerken.

           

          Stralende lokken

          Zout, chloor en UV-straling kunnen je lokken sterk uitdrogen. Wat extra voeding voor je haar is dan geen overbodige luxe. Het Essential Treat Me Serum van L'Arin voedt je punten intens en is daarnaast ook ideaal om pluishaartjes in bedwang te houden. 

           

          Meer tips lezen? Ontdek ze in onze blogs over huidverzorging en handen wassen.