Blog veelgestelde vragen over wattenschijfjes

Veelgestelde vragen over wasbare wattenschijfjes

Als je iedere dag twee wegwerpwattenschijfjes gebruikt, dan bespaar je met de herbruikbare versie na een jaar bijna 750 stuks of 10 pakken! Maar hoe gebruik je de wasbare variant nu best? En gaat die dan écht lang mee? Hier lees je het antwoord (en dat op nog meer veelgestelde vragen over wasbare wattenschijfjes).

 

Hoe lang gaan de wasbare wattenschijfjes mee?

Als je ze goed onderhoudt, gaan de wattenschijfjes quasi eindeloos mee. Als ze te ruw worden, er draadjes loskomen of ze gewoon niet meer fijn aanvoelen, zijn ze aan vervanging toe.

 

Hoe gebruik je ze?

Zoals je een wattenschijfje gewend bent: om make-up weg te halen en je favoriete vloeibare gezichtsproducten (zoals toner, micellair water, reinigingslotion, ...) aan te brengen. Onze wattenschijfjes hebben één kant met een handig 'zakje' voor je vingers. Zo glijdt het watje niet weg. Na gebruik stop je ze in het meegeleverde waszakje. Gebruik je weinig make-up, dan kun je ze gerust ook laten opdrogen en de dagen nadien nog eens gebruiken.

 

Blijven ze mooi wit?

Na veelvuldig wassen worden de watjes wat grauwer van kleur. Gebruik je ze vaak om lippenstift en mascara weg te halen, dan zullen die na een tijdje hun sporen achterlaten. Die verkleuringen doen geen afbreuk aan de werkzaamheid van de wattenschijfjes, maar doen ze gewoon wat minder fris ogen.

 

Kun je ze nog voor iets anders gebruiken?

Jazeker. De wattenschijfjes werken ook prima om een ontspannend oogkompres mee te maken. Doordrenk ze met rozenwater en leg ze op je gesloten ogen. Je kunt de wattenschijfjes ook gebruiken om nagellak mee te verwijderen. (Hou er dan wel rekening mee dat de vlekken er moeilijker uit wassen.)

 

Zijn ze duurder tegenover de wegwerpvariant?

De prijs van de herbruikbare variant komt overeen met ongeveer 7 pakken wegwerpwatjes van gemiddelde kwaliteit. Na zo'n driekwart jaar heb je deze 'investering' er dus uit en hoef je in principe geen kosten meer te maken. Bovendien bespaar je enorm veel afval (beeld je maar eens in hoe zo'n hoop van 7 pakken watjes eruit ziet) en dat heeft een grote meerwaarde voor onze planeet.

 

Zijn ze geschikt om te ontschminken?

Zeker en vast! Je kunt ze gewoon gebruiken zoals je gewend bent om je te ontschminken.

 
 

Waarvan zijn de wattenschijfjes gemaakt?

Onze wattenschijfjes bestaan uit 70% bamboe en 30% biologisch katoen. Helemaal natuurlijk, dus. En daarvoor kiezen we heel bewust, want heel wat wasbare wattenschijfjes bevatten plastics zoals polyester. Dat willen we liever vermijden.

 

Zijn ze zacht genoeg voor mijn huid?

Ja hoor. Bamboe en katoen zijn heel zachte materialen, en dus prima voor je huid - zelfs voor de gevoelige oogzone. Gebruik de wattenschijfjes wel steeds met voldoende product, zodat ze niet te 'droog' zijn. Wrijf ook te ruw rondom de oogzone, want zo kun je irritatie veroorzaken. De stof en je product doen eigenlijk vanzelf hun werk, dus je kunt heel zacht te werk gaan.

 

Hoe moet ik de wattenschijfjes wassen?

Knoop het waszakje dicht en stop de wattenschijfjes in de wasmachine, het liefst samen met je witte was (anders worden ze snel grauw). Was ze op maximum 40°C en gebruik liefst geen wasverzachter: dit kan het absorbtievermogen van de wattenschijfjes snel verminderen. Als je merkt dat de watjes erg ruw zijn geworden, kun je gerust een keertje wassen mét wasverzachter, maar dus liever niet bij elke wasbeurt. Helemaal ecoproof gaan? Voeg dan wat azijn toe als wasverzachter: werkt net zo goed!

 

Benieuwd geworden? Hier vind je onze wattenschijfjes. Ons Reinigingsritueel bevat daarnaast alle andere producten die je nodig hebt om je huid te reinigen.

wattenschijfjes

Nog meer lezen over het reinigen van je huid? Check dan zeker onze blog.

 

Terug naar blog