Hellooo selfcare! Dit zijn onze tips en favoriete producten om te relaxen

Hellooo selfcare! Dit zijn onze tips en favoriete producten om te relaxen

Zorgen voor anderen start bij zorgen voor jezelf. Zelfzorg (of selfcare) is dan ook al lang geen hippe trend meer, maar broodnodig om in deze drukke wereld je grenzen te bewaken. Nog op zoek naar wat inspiratie? SQÓN-vrouwen Sanne en Melissa verklappen graag hun tips, zowel voor in de badkamer als daarbuiten.

Zelfzorg tips van Sanne


SNELLE SCRUB

Als ik nood heb aan een opkikker, spring
ik soms snel onder de douche en scrub m'n hele lijf met de scrubhandschoen uit ons Essentials-gamma en een lichaamsscrub. Eentje met natuurlijke scrubkorrels, uiteraard. No microplastics for me! De scrubs van FlowBobone en Cea bevatten voedende oliën, waardoor je achteraf geen bodylotion meer hoeft te smeren. 


    


FACIAL AT HOME

Voor een DIY-facial maak ik af en toe graag tijd. Niet enkel m'n huid krijgt er een boost van, maar ook m'n geest. Ik reinig m'n gezicht eerst grondig. Daarvoor gebruik ik het liefst 'n balsem, omdat die mijn huid niet uitdroogt. Daarna pep ik mijn huid op met 'n fijne gezichtsspray en breng een maskertje aan, al naargelang de behoeften van mijn huid. De Facial Polish maakt je huid bijvoorbeeld zijdezacht en brengt de talgproductie in balans. Afsluiten doe ik met het zalige serum van Bobone. Extra tip: masseer het serum in met je vingertoppen, voor een ontspannend moment en om de doorbloeding in je huid te stimuleren.

        

AVONDJE ME-TIME

Heb ik het huis een avond voor mezelf, dan maak ik daar een echt genietmoment van. Geurkaars aan (Siberian Fire Wood is by far m'n favoriet om te ontspannen, terwijl Citroen & Eucalyptus geweldig is op een zomerse avond), en in de zetel kruipen met een goed boek. 

  

OCHTENDROUTINE

Hoe graag ik ook zou willen, het lukt me amper om doorheen de week rustig aan de dag te beginnen. Meestal zit ik tien minuten na het opstaan al achter m'n computer. Maar in het weekend doe ik van slow morning. We zijn momenteel aan het verbouwen, dus trekken vaak 's ochtends al naar de werf. Daarom sta ik zaterdag en zondag graag extra vroeg op. Ik zet dan een verse cappuccino, maak verloren brood met vers fruit en nestel me even in de zetel met de krant. Daarna kan ik er helemaal tegenaan op de werf!

Sanne (30) is beautykenner en content creator achter SQÓN. Ze woont in Schoten samen met haar man en katje Basil. Ze werkt als freelance lifestylejournaliste, visagiste & haarstyliste. Al haar vrije tijd gaat momenteel naar de verbouwing van hun droomhuis in Kapellen!


Zelfzorg tips van Melissa

PORTIE NATUUR

Wandelen in de natuur is voor mij de ultieme ontspanning. Ik kom er instant van tot rust. Hoewel ik ervan geniet om met mijn vriend en zoontje Leon de natuur in te trekken, vind ik het zeker zo leuk in m'n eentje. Podcast in mijn oren en gewoon genieten van het uitzicht.BADJE OP ZONDAGAVOND

Een bad nemen op zondag is eigenlijk al jarenlang een vast ritueel. Dat deed ik al toen ik nog thuis woonde. Het is voor mij de ideale manier om me mentaal voor te bereiden op de week die gaat komen. En ik maak er graag een volledig wellnessmoment van, met een gezichtsmasker (Jean-Maurice van Bobone is m'n favoriet), het haarmasker van Flow én natuurlijk een zalige geurkaars.

      

 

IETS OM HANDEN HEBBEN

Als ik erg veel aan het piekeren ben, kom ik
nog het meest tot rust door iets met mijn handen te doen. SQÓN-pakketjes maken is dan ideaal ;-) maar ook mijn lichaam verzorgen helpt. Tijd nemen om mezelf van top tot teen in te smeren met de Hemp Body Butter, bijvoorbeeld, of m'n benen zorgvuldig scheren met een scheerzeep en het houten scheermes uit ons Essentials-gamma. 


  

TREAT YOURSELF

Ik ben een grote fan van gelaatsbehandelingen, massages en een dagje naar de wellness gaan. Al is het maar iets kleins als mijn wenkbrauwen laten doen bij de schoonheidsspecialiste: ik krijg er instant een boost van! Die gestolen momentjes beschouw ik ook echt als een cadeautje voor mezelf.Melissa (31) is marketeer bij SQÓN. Ze heeft een zoontje Leon en woont samen met haar vriend in Wijnegem. Ze werkt bij een grote webshop als online marketeer en houdt van lezen, lange badjes en rode wijn.Zelfzorg in een box

Om het je nog gemakkelijker te maken goed voor jezelf te zorgen, zijn er onze samengestelde Ritueelboxen: pakketten met daarin zalige, pure, zerowaste producten om een bepaald badkamerritueel om te vormen naar een echt ontspanningsmoment.
    


Nog meer tips lezen? Ontdek onze blogs over plasticvrij in de badkamer en veelgestelde vragen over wattenschijfjes.
Terug naar blog